Dahlén kvitterar för Sverige Foto: Bildbyrån

Montén: ”Mer besviken i dag än i går”

Uppdaterad
Publicerad

Tomas Montén har gjort sitt första juniorvärldsmästerskap som huvudtränare för Sveriges J20-landslag. Det slutade med en fjärdeplats. ”I dag tycker jag inte att Ryssland är bättre än oss”, säger han till SVT Sport.

Sveriges JVM-äventyr för den här gången slutade med en fjärdeplats efter suddenförlust mot Ryssland.

– Jag tycker vi gör en bra match. Jag tycker vi går för det, försöker verkligen spela, försöker vara det laget som tar tag i det. I dag räckte det inte, säger Tomas Montén till SVT Sport.

”Kändes som vi föll på snöret”

Han grämer sig efter den missade bronspengen.

– Man är mer besviken i dag nästan än i går. Det klart man är jättebesviken att förlora en semifinal, men i går mot Kanada kände jag att vi förlorade mot ett bättre lag. Som coach måste man kunna ta det, då får man lyfta på hatten och gratulera att motståndaren varit bättre.

– Men i dag tycker jag inte att Ryssland är bättre än oss, jag tycker vi skapar enormt mycket chanser, framförallt i andra perioden. Där är besvikelsen att vi inte kan ta en bronspeng, vi ville verkligen ha den och sa att tar vi en medalj har vi gjort ett godkänt resultat. Nu kändes det som att vi föll på snöret och det var otroligt surt.

”Fantastiskt roligt jobb”

Det var 39-åringens första juniorvärldsmästerskap som förbundskapten för Sveriges J20-landslag.

– De är fantastiskt roliga att jobba med. Det är spelare som brinner, lyssnar och vill hela tiden ha feedback och vill hela tiden bli bättre. Även om man torskar är det ett fantastiskt roligt jobb, säger Montén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer