Foto: Bildbyrån

”Kändes lite som fotboll emellanåt”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en fysisk kamp mellan Sverige och Kanada. Carl Grundström tyckte inte om att de kanadensiska spelarna förstärkte situationerna. ”Det kändes lite som fotboll emellanåt där ute”, säger han.

Utvisningar fick Juniorkronorna på fall mot Kanada som tog sig till JVM-final efter 5–2 mot Sverige.

”Kändes lite som fotboll”

Domaren och motståndet hamnade i fokus efteråt.

JVM i ishockey

– Vissa var klockrena, vissa var väldigt tveksamma skulle jag säga. Det var väldigt mycket utvisningar den här matchen, så det blev inget riktigt flow i spelet, säger Carl Grundström till SVT Sport.

Han tycker att kanadensarna förstärkte vissa situationer.

– Det kändes lite som fotboll emellanåt där ute, det är tråkigt när det är så. De kommer undan med det, så vi får väl se till att vara mer försiktiga nästa gång, säger Grundström.

Får medhåll – av kanadensiska lagkaptenen

Grundström fick efter matchen medhåll – av kanadensiska lagkaptenen och storstjärnan Dylan Strome.

– Vi har haft otur med utvisningar emot oss i turneringen, i dag fick vi det med oss några gånger. När de kommer efter oss fem, sex gånger efter domaren blåst så kommer så småningom ett slag i ansiktet ge utvisning. Visst, vi kanske lutade våra huvuden bakom lite för mycket men efter varje avblåsning kom de mot oss. Så småningom åker de på det, säger han till SVT Sport.

– Får du ett slag i ansiktet är jag säker på att ditt huvud åker bakåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet