JVM-succén hyllar sin mamma: ”Hon är den stora orsaken till att jag sitter här”

Uppdaterad
Publicerad

Samuel Fagemo har inlett junior-VM strålande med tre mål och en assist på två matcher. På plats är mamma Linda och hon är så stolt man kan vara.

– Det känns helt fantastiskt att få vara här och följa det. Det är fantastiskt att följa allt han har gått igenom, säger hon till SVT Sport.

Samuel Fagemos pappa Linus Fagemo hade en brokig karriär med spel i flera SHL-klubbar, tyska ligan och danska ligan. Då han har varit på bortamatcher har mamma Linda alltid ställt upp för Samuel och hans bröder.

– Det är hon som är den stora orsaken till att jag sitter här idag. Hon har alltid funnits där för mig sedan dag ett, sedan jag var liten. Hon har gjort allt. Hon har funnits där när det varit lite tufft. Kört mig hit och dit då pappa har varit på bortamatcher så har hon alltid ställt upp. Hon har satt oss före henne själv. Hon betyder sjukt mycket för mig och jag är väldigt tacksam att jag har hennes som mamma.

Se reportaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet