Stjärnorna visade vägen mot Tjeckien

Juniorkronorna har inlett Junior-VM strålande.

Mot Tjeckien kom andra raka segern, 3-1 – efter två drömmål av Elias Pettersson och Alexander Nylander.

Efter premiärsegern mot Vitryssland inledde Sverige bra – och hade efter första perioden 2-0 efter mål av Marcus Davidsson och Elias Pettersson. Den sistnämnda, som var ett osäkert kort inför matchen på grund av en förkylning, pricksköt matchens andra mål ribba in.

Tjeckien jobbade sig in i matchen

I andra perioden växte Tjeckien in i matchen – och efter en ribbträff tidigare fick motståndarna till slut hål på Filip Gustavsson i målet i numerärt överläge genom Filip Zadina.

Men Alexander Nylander ville inte vara sämre i spelformen och klev fram i den tredje perioden när han, precis som Pettersson, fick tid med pucken och avslutade kliniskt via ribban och in.