Kaapo Kakkos första mål i NHL betydde 1-0 för NY Rangers hemma mot Edmonton. Foto: TT.

Rookien Kakko hyllas efter första målet i NHL

Uppdaterad
Publicerad

Det finländska stjärnskottet Kaapo Kakko gjorde sitt första NHL-mål när hans New York mötte Edmonton.

Men det räckte inte långt då det blev lagets enda, och Henrik Lundqvist släppte in fyra i 1-4-förlusten.

– Självklart känns det bra, det är för det här som jag spelar ishockey, säger Kaapo Kakko om premiärmålet under en pressträff efter matchen.

– Det första målet är alltid viktigt, men det är inte tillräckligt, fortsätter han.

”Enormt ögonblick”

Den finländske 18-åringen, vald som nummer två i draften, spelade sin tredje NHL-match och många gladde sig med honom åt debutmålet.

– Det var hans första NHL-mål, självklart var det ett enormt ögonblick för honom, för laget. Så det var fint att se på grund av flera orsaker. Nu har han det första avklarat så att han kan fortsätta att utvecklas och förbättra sig. Men man vinner inte matchen på att göra ett mål, säger New York-tränaren David Quinn.

För trots Kakkos premiärmål var Quinn mest besviken på lagets prestation, där slutresultatet blev 4–1 till Edmonton.

– Vi började bra men allt eftersom matchen fortskred så blev vi slarvigare och slarvigare.

Edmontons bästa start på 34 år

Någon som hade en dålig dag på jobbet var målvakten Henrik Lundqvist som släppte in fyra puckar. Men även han gladdes åt Kakkos prestation.

– Det var ett fint mål, jag är glad för hans skull, det är fortfarande tidigt (i säsongen) så det kommer att komma många fler från honom, säger Lundqvist.

Edmonton har nu vunnit fem matcher på raken i säsongsinledningen. Något som inte har hänt sedan säsongen 1985–1986. Lagets Oscar Klefbom gjorde ett mål och en assist.

Målfest för Los Angeles

Mötet mellan Nashville och Los Angeles såg ett tag ut att sluta på liknande vis som det mellan New York och Edmonton.

Los Angeles ledde inför tredje perioden med 4–1 i lagets säsongspremiär på hemmaplan. Men Nashville jämnade ut till 4–4 och det resultatet stod sig till och med matchens slutminut.

Då drämde Kalifornienlaget till med en riktig målfest. På trettio sekunder skottade laget in tre mål och slutresultatet skrivs 7–4 till Los Angeles.

Nashvilles Viktor Arvidsson gjorde mål medan Filip Forsberg, Calle Järnkrok och Mattias Ekholm noterades för varsin assist.

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

1 - 4

Edmonton Oilers logo

Edmonton Oilers

1-0, 0-1, 0-3
Madison Square Garden, New York, NY
Publik: 17177

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.