Kalldusch i premiären för Tampa Bay

Tampa Bay hissade mästarfanan för andra året i rad, men åkte på en kalldusch i säsongspremiären.

Gästerna Pittsburgh chockade och slog mästarlaget med 6–2.

Inför pampig musik hissade Tampa Bay segerfanan för förra säsongen. När det skedde förra året tog det flera månader innan någon publik var på plats i arenan, men den här gången skedde det inför fullsatta läktare.

Pokalen Stanley Cup fördes in på isen – innan det var dags att säga adjö till det gamla och välkomna den nya säsongen av nordamerikansk proffsishockey.

– Det är nästan som att det är slutet på ett kapitel. Boken har skrivits, och fanan som hissas är ett sista ”det här är vad vi gjorde, tack så mycket” och sedan startar den nya säsongen, sade tränaren Jon Cooper inför premiären, enligt Tampa Bay Times.

Heinen förste målskytt

Kanske var det den andäktiga stämningen – eller bara klassisk ringrostighet – som gjorde att Tampa Bay sedan hade svårt att sätta fart.

I stället var det gästernas Danton Heinen som gjorde årets premiärmål.

Målet kom tolv sekunder in i andra perioden, efter en misslyckad rensning av målvakten Andrej Vasilevskij som Jeff Carter fångade upp, spelade fram till den kanadensiske vänsterforwarden som inledde säsongens målskytte med karriärens 45:e mål.

Kallduschen för de regerande NHL-mästarna fortsatte när Pittsburgh utökade ledningen till 2–0 via Brian Boyle, och i tredje till 3–0.

Hedman gjorde assist

Det krävdes att Vasilevskij plockades ut för att få en extra utespelare och ett välriktat skott från stjärnbacken Victor Hedman, som styrdes in av Anthony Cirelli, för mästarlaget att spräcka nollan.

Men vad hjälpte det när Pittsburgh petade in 4–1-målet i öppen kasse en halv minut senare?

Ytterligare tre mål hann det bli innan slutsignalen gick, och Pittsburgh hade vunnit med 6–2.

KLIPP: ”Mycket att se fram emot under säsongen” (12 oktober 2021)