Pierre-Luc Dubois gör 1-0 bakom en bortspelad Cory Schneider Foto: Bildbyrån

Kanada gruppsegrare efter seger mot USA

Kanada fick en drömstart i matchen om gruppsegern mot USA när Pierre-Luc Dubois satte 1-0 redan efter knappt två minuter. Och efter det så gick det mesta Kanadas väg, som vann matchen med 3-0.

– De gör en taktiskt briljant match, säger SVT:s expert Staffan Kronwall.

Även om det var Dubois som var sist på pucken när Kanada tog ledningen så var det inte han som hade huvudrollen i målet. Mark Stone lurade Cory Schneider i USA-målet genom att åka bakom målburen, och när Schneider flyttade sig till andra stolpen så passar han vid stolpen han kom ifrån, och Dubois kunde sätta pucken i en tom bur.

Första perioden var spelmässigt jämn, men det var ett effektivt Kanada som drog ifrån. Anthony Mantha hittade Kyle Turris i en spelvändning, och den kanadensiska kaptenen satte 2-0, och luften gick lite ur USA.

Ishockey-VM

Kanada kontrollerade matchen

I den andra perioden dominerade Kanada totalt, och gick ifrån till 3-0 när Jared McCann blev framspelad av Turris som gjorde sin andra poäng i matchen. Kanada var nära 4-0 flertalet gånger, men fick nöja sig med tre mål. Kanada vann matchen med 3-0 efter att Matt Murray räddat alla 28 skott.

SVT:s expert Staffan Kronwall hyllar Kanada efter matchen, och deras sätt att kontrollera matchen på.

– De gör en taktiskt briljant match, och släpper inte till mycket alls. De uttnyttjar de där små små misstagen, det är ruskigt imponerande hur Kanada genomför matchen ikväll, säger han.