Kanada tog sig enkelt vidare till semifinal. Foto: Bildbyrån

Kanada klart för semifinal – krossade Slovakien

Det var ingen lätt uppgift på pappret, och det blev ingen lätt uppgift på isen heller för Slovakien som skulle försöka skrälla mot Kanada. För trots ett tidigt matchstraff för Kanada var det inget snack om saken, och nordamerikanerna vann till slut med hela 6-1.

Redan 53 sekunder in i matchen åkte Nolan Foote på ett matchstraff efter en tackling som tagit illa på Kristian Kovacik. Men trots ett fem minuter långt powerplay kom aldrig Slovakien nära, och istället kunde Barrett Hayton sätta 1-0 till Kanada knappt en minut efter Kanada blivit fulltaligt.

Men Slovakien höll sig ändå på ett rimligt avstånd perioden ut, och låg bara under med 0-1 i paus. I andra perioden skulle emellertid Kanada spruta in mål. Fyra mål på tio minuter blev det för Kanada, som med en 5-0-ledning redan efter halva matchen säkrade en biljett till semifinalen.

JVM i ishockey

Kanada hann utöka ledningen till 6-0 direkt i tredje perioden innan Slovakien fick ge den stora supporterskaran anledning att jubla när Oliver Okuliar i en spelvändning sköt ett otagbart skott i krysset.

Men närmare än så kom inte slovakerna, utan Kanada vann med 6-1 efter att ha vunnit skotten med hela 44-18, och är klart för semifinal.

Klipp: Matchstraff direkt för Kanada