Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kanada körde över Tyskland i JVM efter dubbla hattrick Foto: Bildbyrån

Kanada krossade Tyskland efter dubbla hattrick

Uppdaterad
Publicerad

Kanada har varvat i gång.

Mot Tyskland vann JVM-guldfavoriten med hela 11–2 efter rekordnoteringen sju poäng av supertalangen Connor Bedard.

– Det var bara en sådan kväll, säger Bedard enligt TSN.

Det var ett rejält revanschsuget Kanada som klev in på isen när de på hemmais tog emot Tyskland i JVM:s andra gruppspelsmatch.

Efter den tunga förlusten i premiärmatchen mot Tjeckien tidigare i veckan behövde laget kavla upp ärmarna för att kunna hitta tillbaka och leva upp till förväntningarna.

JVM i ishockey

Det blev en rejäl islossning för hemmanationen.

Efter att Kanada gjort sitt första mål såg Tyskland till att kvittera. Men efter det var det aldrig någon tvekan om vart matchen skulle ta vägen.

Två hattrick senare – ett av Dylan Guenther och ett av Connor Bedard – och matchen slutade 11–2 till Kanada.

Supertalangen tangerade rekord

Bedard, som väntas gå som nummer ett i sommarens NHL-draft, gjorde hela sju poäng fördelat på tre mål och fyra assist. Det är ett tangerat kanadensiskt rekord för poäng i en och samma JVM-match.

– Det är definitivt en ära. Men i slutändan så spelar det inte så stor roll. Jag spelar med några fantastiska spelare och de gjorde det lätt för mig i natt och så hade jag lite tur också. Jag antar att det bara var en sådan kväll, säger Bedard enligt TSN.

Tidigare i går kväll ställdes den andra förhandsfavoriten, USA, mot Slovakien. Det bjöds då på en skräll, när Slovakien stod som segrare med 6-3.

Kanada och Tyskland spelar i Sveriges grupp A. Där finns även Österrike och Tjeckien, som Sverige möter på torsdag klockan 19.30.

Juniorkronorna möter Kanada strax efter tolvslaget på nyårsafton

MER JVM: Sverige besegrade Tyskland med 1-0 (28 december 2022)

JVM

Kanada logo

Kanada

11 - 2

Tyskland logo

Tyskland

3-1, 6-0, 2-1
Halifax

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet