Kanada slog ut ryska laget – avgjorde med läckert mål

Kanada är klart för VM-semifinal.

Detta efter ett spektakulärt avgörande i förlängningen mot det ryska laget i VM-kvartsfinalen.

– Det är turneringens prestation, säger SVT:s expert Jonas Andersson.

Kanada tog sig vidare till slutspelet med nöd och näppe. I kvartsfinalen ställdes de mot det ryska laget som var favorittippat.

Ryssarna hade problem att få till spelet och det dröjde till långt in i den andra perioden innan 1-0 kom. Evgenij Timkin höll sig framme och gjorde sitt första mål i turneringen för det ryska laget. Men Kanada kvitterade och matchen gick till förlängning.

Avgjorde med drömmål: ”Fick skit på träningen för det”

Två minuter in i förlängingen kom avgörandet genom ett otroligt vackert mål. Kanadas Troy Stecher snurrade upp det ryska försvaret och serverade Andrew Mangiapane som tryckte in segerpucken.

– Det är turneringens prestation, säger SVT:s Jonas Andersson om avgörandet.

Den stora arkitekten bakom målet Troy Stecher berättar efter matchen att han provat samma manöver på träning.

– Det var bara instinkt. Tränaren gav mig lite skit när jag gjorde det på träning i går. Han sa han aldrig ville se det på match. Men jag provade det i kväll och det fungerade, säger Stecher.

I semifinalen ställs Kanada nu mot grannlandet USA.

– Känslan är otrolig. Vi blir bara bättre och bättre för varje match och nu ser vi fram mot semifinalen, säger Kanadas Owen Power som blev utsedd till matchens spelare.

I den andra semifinalen möts Finland och Tyskland.