Kanada till semi – supertalangen avgjorde med konstmål

Hemmanationen Kanada tog sig till slut vidare till semifinal i junior-VM i ishockey efter en riktig rysare mot Slovakien i kvarten.

I förlängningen klev supertalangen Connor Bedard fram – och avgjorde med ett konstmål.

– När jag hörde publiken så svartnade det. Det var galet, säger han till TSN.

Det var också Connor Bedard som inledde Kanadas målskytte sex minuter in i första perioden och lagen gick till periodpaus med en 1–0-ledning för hemmalaget.

I andra perioden gjorde både Slovakien och Kanada två mål var och i tredje kvitterade Slovakien till 3–3 och tog därmed matchen till förlängning.

JVM i ishockey

I förlängningens sjätte minut körde Connor Bedars på egen hand genom det slovakiska försvaret och sköt sedan in ett backhandskott bakom målvakten Adam Gajan.

– Jag kunde inte göra mål på ett skott så jag fick testa något annat. Efter målet var det så högljutt att jag trodde att jag skulle bli döv eller något, säger matchhjälten till TSN.

Möter USA i semifinal

Kanadas seger innebär att Sveriges semifinalmotståndare blir Tjeckien. I seminfinalen ställs Kanada mot grannarna USA, som tidigare på kvällen tog sig vidare efter att ha utklassat Tyskland i kvartsfinalen med 11–1.

Sverige, som vann sin kvartsfinal mot Finland med 3–2 efter en sen vändning på måndagskvällen, ställs i semifinalen mot Tjeckien.

Lagen har redan mött varandra i årets upplaga av juniormästerskapet – då i gruppspelet. Juniorkronorna vann då med 3–2 efter förlängning.

– Vi vet att det är ett väldigt tufft motstånd. När vi mötte dem senast så drog vi det längsta strået och jag tror att det kommer bli en lika jämn match även den här gången, sade Sveriges förbundskapten Magnus Hävelid till TT.

Sveriges semifinal spelas 20.30 på onsdag och sänds i SVT.

SE ÄVEN: Sverige till semifinal – efter spektakulärt avgörande