Kanadas storstjärna Connor McDavid missar en målchans mot tyske keepern Niklas Treutle. Foto: TT

Tafatt Kanada igen – men McDavid bakom ny seger

Uppdaterad
Publicerad

På nytt ett tafatt Kanada, men på nytt en Connor McDavid som blixtrade till.

NHL:s poängkung låg bakom 3–0-segern mot Tyskland med två assistpoäng.

Kanada är vidare till kvartsfinal medan OS-tvåan Tyskland är ute ur VM-turneringen.

Precis som mot Lettland i går fick Kanada ett tidigt ledningsmål, men misslyckades med att hålla uppe tempot.

Redan efter 20 sekunder satte Brayden Schenn 1–0 efter att Kanada naglat sig fast i offensiv zon och Connor McDavid grävt fram pucken vid sargen.

Ishockey-VM

Edmontons superstjärna hade själv en bra chans att öka på ledningen med ett friläge i den första perioden, i en av få höjdpunkter förutom de tre målen i matchen.

13 poäng av McDavid

Ungefär halvvägs in i matchen trampade McDavid in i offensiv zon och droppassade fint till lagkamraten i Oilers, Ryan Nugent-Hopkins, som skickade in 2–0. I den tredje perioden fick Tyson Jost åka omarkerad in i slottet och fastställa slutresultatet 3–0.

Med totalt 13 poäng (5+8) är Connor McDavid Kanadas främste poängplockare i VM och fjärde bäst i hela turneringen.

Fiasko för Tyskland

Efter de sju gruppspelsmatcherna slutar Kanada trea i grupp B på 15 poäng, en mindre än ettan Finland och tvåan USA. Vilket lag som väntar i kvartsfinalen på torsdag avgörs senare i kväll.

För Tyskland, silvermedaljörer vid OS i februari, slutade turneringen i ett fiasko. Laget tappade nio spelare ur succélaget från Sydkorea och misslyckades med att ta sig till kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet