Kanada vann galen målfest – med 1,8 sekunder kvar

Uppdaterad
Publicerad

I en galet, svängig och underhållande match vann till slut Kanada med 6-5 över hemmanationen Slovakien.

Vegas Mark Stone avgjorde matchen med bara en sekund kvar. Efteråt regnade det in saker på isen från en besviken hemmapublik.

– Vilken dramatik, men tråkiga scener, säger SVT Sports expert Staffan Kronwall.

Hemmanationen Slovakien gjorde verkligen allt de kunde mot storlaget Kanada. De slet, tryckte in returer och jagade kanadensarna över hela isen.

Men allt slit slutade ändå med att Kanada vann – med bara en sekund kvar kunde Mark Stone pricka in ledningsmålet när Kanada hade powerplay.

Ishockey-VM

Det var Slovakien som hade dominerat den tredje perioden, men med en minut och 14 sekunder kvar visades Erik Cernak ut för tripping.

”vi blir bättre och bättre”

Publiken buade hela den sista minuten och ljudkulissen slog i taket när Kanada fick in slutresultatet 6-5. Mark Stone tog emot en puck snett till höger och hans handledsskott ven rätt upp i taket. På sin 27-årsdag fick han också avgöra matchen efter att ha haft flera chanser tidigare i matchen.

– Kul, det var en rolig match att spela, publiken var fantastisk och det gör det mycket mer underhållande, säger matchhjälten Stone till SVT Sport.

– Det var inte vår bästa match men jag tycker vi blir bättre för varje dag som går, fortsätter han.

– Ett fantastiskt skott, kommenterade Staffan Kronwvall.

Publiken var förbannade både på att Kanada fick med sig en utvisning men också för att David Buc inte fick en utvisning med sig efter att blivit tacklad i ryggen. Efter målet kastades det in flaskor på isen.

Tråkiga scener

– Väldigt tråkiga scener när det kastas in flaskor och andra föremål på isen, fortsätter Kronwvall.

Rutinerade Ladislav Nagy i Slovakien var nedstämd efteråt.

– Det är extremt tufft, att förlora matchen med bara en sekund kvar, vad ska jag säga? Det är otur och det är svårt att hitta orden, säger Nagy till SVT Sport efter matchen.

– Jag vill inte säga något dåligt om domarna, men vår spelare blir crosscheckad och de blåser inte för det. En väldigt, väldigt jobbig förlust, fortsätter han.

VM

Slovakien logo

Slovakien

5 - 6

Kanada logo

Kanada

2-2, 2-3, 1-1
Košice
Publik: 7420

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet