Kanada firar JVM-guldet förra säsongen. Nu har lagets förberedelser inför årets turnering pausats i 14 dagar på grund av coronasmitta. Foto: Bildbyrån.

Kanadas JVM-trupp i karantän

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästaren Kanadas förberedelser inför junior-VM i ishockey har åkt på ett rejält bakslag.

Det pågående uttagningslägret har fått pausas i 14 dagar och hela truppen sitter i karantän sedan två spelare testats positivt för covid-19.

Först den 6 december kan lägret i Red Deer återupptas, skriver nyhetsbyrån Canadian Press.

Kanada samlade 46 spelare den 16 november inför JVM på hemmaplan för ett uttagningsläger med internmatcher. Samtliga i truppen testade negativt vid samlingen, men i helgen kom det första positiva fallet när en ledare testade positivt. I tisdags testade två spelare positivt för covid-19 och natten till i dag, svensk tid, offentliggjorde det kanadensiska ishockeyförbundet att samtliga spelare och ledare satts i karantän på spelarhotellet i 14 dagar räknat från i måndags.

Junior-VM ska spelas i en coronasäkrad bubbla i Edmonton den 25 december-5 januari. Förbundskapten Tomas Montén offentliggör den svenska truppen nästa torsdag.

SVT Sport förklarar: Varför sprids coronasmittan mest inom ishockeyn?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.