Känslosamt när Joel Lundqvist får se bilderna på sig och brorsan

Uppdaterad
Publicerad

Det var 19 år sedan Joel Lundqvist gjorde sin första match i Frölunda-tröjan.

Snart två decennium och över tusen matcher senare är han en av klubbens stora ikoner – som nu ska spela sin femte CHL-final.

– Kärleken till klubben har varit äkta sedan barnsben, säger Lundqvist till SVT Sport.

Han har nära till känslorna, Joel Lundqvist. När SVT Sport spelar upp ett 19 år gammalt inslag där han och tvillingbrodern Henrik står utanför Scandinavium är tårarna nära.

– Åren går, minst sagt. Det där är några år sedan. Man har varit på en lång och häftig resa. Kul att se tillbaka lite, säger han.

Lundqvist gjorde sin första match i Frölunda 2001. Sedan dess har han, förutom en treårig sejour i NHL-klubben Dallas Stars, varit klubben trogen.

– När man som en liten pojk från Åre kom till storstaden för första gången och fick se hockey live i Scandinavium... Det var starka intryck på alla sätt och vis att se allt på plats. Det skapade någonting. En kärlek till den här klubben och organisationen som jag har burit med mig sedan dess.

På tisdag kväll spelar Frölunda och Joel Lundqvist CHL-final mot tjeckiska Mountfield. En turnering där Frölunda nått final hela fem gånger och vunnit tre.

REPORTAGE: Lundqvist efter tusen matcher i Frölunda: ”En kärlek till klubben”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.