Victor Hedman kramas med lagkamrater efter ett mål. Foto: Bildbyrån

Hedman hjälte när Tampa Bay kopplade greppet

Tampa Bay har kopplat greppet om finalserien mot Dallas.

Victor Hedman låg bakom tre av målen när Lightning vann med 5-2 i natt och tog ledningen med 2-1 i matchserien.

– Det är alltid kul att bidra, men vi är inte här för att förbättra våran egen statistik, vi är här för att vinna Stanley Cup, säger Hedman.

Lagkaptenen Steven Stamkos gjorde comeback efter sju månaders skadefrånvaro och gjorde mål tidigt i matchen när han satte 2-0 efter bara 6.58.

Svenske stjärnbacken Victor Hedman passade fram Stamkos som gjorde en snabb kroppsfint förbi Esa Lindell vid sargkanten och sprätte upp pucken i nättaket.

– Det är jättekul att få vara med i en sådan här viktig seger. Jag är mest glad över att jag kunde bidra trots att jag spelade så lite, säger Stamkos, som hade strax under tre minuters istid, på presskonferensen efter matchen.

Hedmans galna målform

Dallas reducerade till 1-2 i första perioden innan Tampa ryckte ifrån med tre mål i mittenperioden. Och Hedman var kanske den stjärna som lyste allra mest.

Först prickade han själv in 3-1 i powerplay. Målet var hans tionde (!) i slutspelet och första i finalserien. Jämförelsevis gjorde han elva mål på 66 grundseriematcher.

Sedan gjorde svensken sin tredje poäng i matchen när han fanns med i uppspelet till Brayden Points 4-1.

Totalt har Hedman nu gjort 20 poäng (10+10) på 22 matcher i slutspelet. Med de siffrorna ligger han sjua i poängligan. Lagkamraterna Nikita Kutjerov och Brayden Point toppar med 30 poäng (7+23) respektive 28 poäng (11+17).

Den fjärde Stanley Cup-finalen spelas natten mot lördag, svensk tid.