Björklövens Fredric Andersson jublar med Alexander Deilert och Pontus Andreasson under matchen mot Karlskoga den 6 april. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Målexplosion när Björklöven vände: ”Ganska bra utdelning”

Uppdaterad
Publicerad

Inte med för fem öre i den första perioden.

Men inte mindre än fem mål på tio minuter i den andra.

Björklövens målexplosion innebar seger med 5-4 och matchboll hemma i Umeå på onsdag.

Björklöven har kopplat greppet om den hockeyallsvenska semifinalserien mot Karlskoga. Efter seger med 5-4 på bortais under måndagen har laget nu chans att punktera matchserien på onsdag.

Karlskoga hade 2-0 efter den första perioden när gästerna vaknade till liv i andra.

Pang, bom, krasch!

Från 0-2 till 5-2 inom loppet av nio minuter och 57 sekunder.

En total scenförändring.

– Vi är inte med för fem öre i första perioden. Jag vet inte vad vi gör. De får skölja över oss och vi är riktigt dåliga. Vi spelade inte alls som vi gjort i de andra fyra matcherna. Inga närkamper, ingen jävlar anamma. Jag vetefan. Det är riktigt dåligt helt enkelt, säger Olle Liss efter segern.

”Han är darrig där bak”

Det var Liss som satte det matchavgörande 5-2-målet med ett rappt direktskott i powerplay i slutet av den andra perioden.

Karlskogas lagkapten Henrik Björklund tände hoppet med två snabba mål innan pausvilan – totalt tre mål och en assist från hans klubba i dag – men den sista perioden blev mållös.

– En bra seger in på kontot. Nu har vi matchboll hemma och den tänker vi ta tillvara på, säger Olle Liss och fortsätter:

– Vi hade ett snack mellan den första och andra perioden och vi vet ju vad vi måste göra för att spela bra. Det gjorde vi i andra och då fick vi utdelning. Vi lägger puckar på mål och vi vet att han (Stefan Steen) är lite darrig där bak. Fem mål på tio minuter, det är ganska bra utdelning.

HockeyAllsvenskan

BIK Karlskoga logo

BIK Karlskoga

4 - 5

IF Björklöven logo

IF Björklöven

2-0, 2-5, 0-0
Nobelhallen, Karlskoga
Publik: 8

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.