Karlskogas Tor Immo jublar med lagkamrater under en match mot AIK i oktober. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Toppmöte i hockeyallsvenskan.

Då körde Bik Karlskoga över Modo fullständigt och vann med 7–0.

En av hjältarna: Tim Juel som räddade 41 skott.

Karlskoga sparade verkligen inte på krutet hemma i Nobelhallen. Laget är ny serietvåa, fem poäng bakom serieledande Björklöven, och mot Modo tog man tidigt kommandot.

Karlskoga hade inför matchen fem spelare på tio gjorda mål eller mer, och det var också spelarna av det målfarligare slaget som skulle se till att första perioden gick på bästa sätt.

Fem minuter in i matchen gjorde Filip Ahl 1–0 med sitt femtonde mål för säsongen. Innan första perioden var slut hade även Fredrik Forsberg (13:e målet) och Gustav Thorell (11:e målet) ökat på hemmalagets ledning till 3–0.

Men det slutade inte där.

Fredrik Forsberg gjorde ytterligare ett mål tidigt i mittperioden och Wilhelm Westlund ökade på.

Storspelande målvakt

Modo hade sina chanser, helt klart. Men tyvärr för gästerna så storspelade Karlskogas målvakt Tim Juel kvällen till ära. 25-åringen, som kom från division 1-laget Östersund inför säsongen, räddade hela 41 skott och höll nollan.

Karlskoga vann till slut med 7–0, trots att man bara sköt 20 skott, och tar därmed klivet förbi Modo i tabellen till andra plats.

Bakom tredjeplacerade Modo skuggar Timrå och Västerås. Två lag som vann sina matcher.

Lindberg presenterade sig

Timrå befann sig i ett tidigt underläge borta mot Kristianstad men halvvägs in i första perioden kom kvitteringen, och det genom ett NHL-meriterat nyförvärv. I sin åttonde match för klubben gjorde Tobias Lindberg sitt första mål för Timrå. 25-åringen, med sex NHL-matcher för Toronto på kontot, hade tidigare gjort tre assistpoäng i hockeyallsvenskan.

Till slut blev slutsiffrorna 3–1 i Timrås favör sedan Gustav Nielsen och Albin Lundin gjort mål.

Västerås vann i sin tur borta mot Tingsryd med 3–2.

Timrå ligger fyra i tabellen, fyra poäng bakom Modo. Västerås är femma, en poäng bakom Timrå.