Mats Zuccarello flyger högt i NHL just nu. Foto: TT

Karriärens andra hattrick av Zuccarello

Uppdaterad
Publicerad

Mats Zuccarello gjorde NHL-karriärens andra hattrick  när hans Minnesota vann mot Chicago med 4-1.

– Med öppet mål tre gånger kan även jag få till det, säger norrmannen.

För bortåt 15 år sedan gjorde Zuccarello, som då också hade tilläggsnamnet Aasen, stor succé i Modo under två säsonger innan det bar av till Nordamerika och NY Rangers.

Sedan tre år spelar han i Minnesotas förstakedja – nu med Kirill Kaprizov och Sam Steel. Sedan trion fördes samman för 13 matcher sedan har det blivit tio segrar för Minnesota. I natt gjorde trion nio poäng (även en assist från Zuccarello).

– Jag tycker att vi alla tre jobbar hårt med pucken, är aggressiva och skapar chanser åt varandra. Det är det vi försöker att åstadkomma i varje match. I vissa matcher är det tuffare, i andra matcher studsar det vår väg, säger Zuccarello, enligt AP.

Äldste spelare i Minnesota att göra hattrick

– I dag var det en väldigt bra match för oss och för laget, säger Zuccarello som med 35 år är Minnesotas äldsta spelare att göra hattrick.

– Han är dedicerad till att tänka på laget först och omvandlat det till en offensiv. Han har varit en bra ledare för oss hela året, säger Minnesotas tränare Dean Evason.

Zuccarellos första hattrick kom 2015 när han spelade med NY Rangers. Efter Zuccarelos hattrick fylldes isen traditionsenligt med kepsar för att fira bedriften.

Förra året blev Zuccarellos överlägset bästa någonsin i NHL med 79 poäng. Nu ligger han på 30 poäng efter 29 matcher och om han håller det tempot är prognosen 84 poäng den här säsongen – fast det brukar alltid gå bort ett par matcher när säsongen har summerats.

NHL

Minnesota Wild logo

Minnesota Wild

4 - 1

Chicago Blackhawks logo

Chicago Blackhawks

1-0, 2-0, 1-1
Xcel Energy Center, Saint Paul, MN
Publik: 18501

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.