Kazakstan körde över Italien. Foto: Bildbyrån

Kazakstan körde över Italien

Uppdaterad
Publicerad

Fjärde segern i turneringen.

Nu toppar Kazakstan grupp B efter 11-3-krossen mot Italien.

Kazakstan fortsätter imponera i hockey-VM. I mötet med Italien stod man för turneringens största seger då man vann med hela 11-3.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match, men vi fick en bra start och kunde dra ifrån. Killarna har väldigt kul just nu, säger Kazakstans målskytt Curtis Valk till Internationella ishockeyförbundets sajt.

Ishockey-VM

Italien hade förvisso 1-1 halvvägs in i matchen, men sedan stod de inte pall.  Den tredje perioden slutade hela 8-2 till kazakerna, och fem av deras elva mål kom i powerplay.

Poängbäst blev Roman Starchenko med sina två mål och tre assist. Därmed kliver 35-åringen, till vardags i Barys Nur-Sultan, upp i delad poängligaledning. Göteborgsfödde Viktor Svedberg blev också målskytt när han bombade in nationens tionde mål i slutet av tredje.

– Jättekul att han får göra mål och att han är med i turneringen, säger SVT:s expert Maria Rooth och fortsätter:

– De har överraskat jättemycket, de har varit riktigt bra. Det är många som är med och bidrar offensivt.

Kazakstan övertog också ledningen i gruppen, före Finland på andra plats (inbördes möten). Men senare under lördagen petades de ner av USA efter amerikanernas vinst över Norge.

VM

Italien logo

Italien

3 - 11

Kazakstan logo

Kazakstan

0-1, 1-2, 2-8
Riga

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet