Foto: Bildbyrån

KHL-laget flyttar på grund av coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

KHL-laget Kunlun Red Star kommer att flytta sin nästa hemmamatch från Peking till ryska Novosibirsk. Anledningen är coronaviruset som brutit ut i Kina och som skördat 170 dödsoffer och cirka 7 700 personer har smittats i landet.

Sedan tidigare har flera stora idrottsevenemang, planerade att äga rum i Kina, ställts in eller flyttats på grund av coronaviruset.

I dag meddelade KHL att man väljer att flytta det kinesiska laget, Kunlun Red Stars nästkommande hemmamatch mot Dinamo Riga till ryska staden Novosibirsk. Förfrågan kommer från laget själv, som har bett om att få spela matchen på annan ort.

”På grund av omöjligheten att spela KHL-hockey säsongen 2019/2020 i Kina till följd av spridningen av coronaviruset, och efter önskemål från Kunlun, och bekräftat av Dinamo Riga, har ligan beslutat att flytta matchen till Novosibirsk.”

Om laget kommer kunna spela några eventuella slutspelsmatcher i Kina är ännu inte beslutat.

Minst 170 personer har dött i viruset och runt 7 700 är smittade. 56 miljoner människor befinner sig i karantän i Kina.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.