Dick Axelsson gör comeback. Foto: Bildbyrån

Klart: Dick Axelsson gör comeback i Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Dick Axelsson avslutade i karriären i våras.

Nu är det klart att han gör comeback i Djurgården.

– Jag har en känsla av att jag kan göra det här bra, säger Axelsson till SVT Sport.

Under gårdagen kom uppgifterna om att Dick Axelsson förhandlade med Djurgården och var aktuell för en comeback i klubben. Och i dag presenterades 34-åringen.

– Jag känner att jag fortfarande kan bidra. Ge mig några pass så är jag redo när tränaren vill, säger Axelsson till SVT Sport.

Han förklarar att han är i god form och tränat ”mer än vad folk tror”.

– Jag tränar på mitt sätt och jag älskar att hålla igång med bollsporter. Jag var på Marbella där jag gick en mil per dag, säger han i SVT:s Hockeykväll.

Axelsson påpekar att det i början kommer vara en viss startsträcka.

– Det är klart det kommer vara en uppförsbacke i början, sedan är jag inte den mest explosiva. Jag älskar att dra ner på farten, jag brukar klara mig.

Stjärnan anser att Djurgården har en hel del att förbättra.

– Men de har visat att det finns kapacitet. Det är den mentala biten och det är självförtroende (som saknas) och det är klart allt måste upp och det är väl tanken att jag ska in och bidra där. Men jag vill bidra på isen också. Jag kommer in med en go' känsla som jag vill ska smitta av sig, säger han.

Nöjd med värvningen

Djurgårdens sportchef K-G Stoppel är nöjd med värvningen.

– Det känns så klart väldigt bra att ha Dick tillbaka i laget. Han är en person som har förmågan att bidra positivt i en grupp och på isen vet vi alla vilka egenskaper som han besitter, säger Stoppel i ett uttalande.

Axelsson ansluter till ett Djurgården som har en blytung säsong och ligger sist i tabellen. Tränaren Barry Smith lämnade i oktober efter att resultaten uteblivit och dessutom har det stormat rejält kring klubben på grund av en infekterad tvist med spelaren Linus Videll.

När Dick Axelsson avslutade karriären i maj hade han spelat 109 matcher i SHL och 22 i SM-slutspelet för Djurgården. Det nya kontraktet sträcker sig säsongen ut.

– Vi vill se en Dick som kommer in med sin naturliga kaxighet, sin energi och sin tävlan för att vinna. Sen behöver vi ha tålamod med Dick, som ska få en bra träning och steg för steg nå bästa matchform. Ett tålamod som vi kommer att ha och Dick kommer att jobba mot. Framförallt vill vi se Dick i full slagkraft under våren, säger Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson.

KLIPP: Jonathan Lekkerimäki gör sitt första mål för säsongen (26 december, 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.