Kent Norberg slutar som sportchef i Timrå. Foto: Bildbyrån

Klart: Kent Norberg lämnar Timrå för HV71

Uppdaterad
Publicerad

Timrå är klart för SHL-spel nästa säsong.

Men det blir utan sportchefen Kent Norberg som blir ny sportchef i HV71.

”Det ska bli oerhört kul”, säger han i ett pressmeddelande.

Kent ”Nubben” Norberg är synonym med Timrå. Han spelade tidigare i klubben och som sportchef har han varit verksam i 18 säsonger, men nu är det över.

Vi i styrelsen har tagit det här beslutet tillsammans med Kent och Jonas i samförstånd. Kents önskan om att bli löst från sitt kontrakt för att gå vidare mot nya utmaningar och föreningens målsättning om att förnya den sportsliga organisationen sammanföll. Vi har en stor tilltro till organisationens förmåga att hantera den uppkomna situationen i ett kort perspektiv”, säger styrelseordföranden Lars Backlund till klubbens hemsida.

Klar för HV71

I stället väntar nya utmaningar för Norberg i HV71. Han har skrivit på ett treårskontrakt med den hockeyallsvenska klubben.

”Det ska bli oerhört kul. HV71 är en anrik förening som hör hemma i den högsta serien och mitt jobb blir att bygga ett starkt lag oavsett vilken serie klubben spelar i nästa säsong. Efter många år i Timrå börjar jag nu om på noll och blir också bedömd från noll och den utmaningen ser jag mycket fram emot”, säger Kent Norberg i ett pressmeddelande.

Timrå besegrade Djurgården med 3-1 i går och vann därmed SHL:s nedflyttningskval med 4-0 i matcher.

KLIPP: Stark mittperiod säkrade Timrås SHL-kontrakt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.