Joel Lassinantti i Luleåtröjan. Foto: Bildbyrån

Klart: Lassinantti återvänder till Luleå

Uppdaterad
Publicerad

I fjol lämnade Joel Lassinantti Luleå för KHL.

Nu är målvakten tillbaka i klubben.

– Han har varit en av SHL:s allra bästa målvakter under alla sina sex seniorsäsonger med Luleå Hockey, säger general manager Stefan Nilsson i ett pressmeddelande.

Det blev bara en säsong med Sotji i KHL för Joel Lassinantti som återvänder till Luleå. Målvakten har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2024/2025.

Luleås general manager Stefan Nilsson säger i ett pressmeddelande att klubben inte aktivt letade efter en målvakt men att ”saker hamnade i ett annat ljus” när Lassinantti ville återvända.

– När det stod klart att Joel Lassinantti kunde tänka sig att återvända till Norrbotten och framför allt att han var intresserad av att skriva på ett längre avtal så hamnade saker i ett annat ljus.

– Joel Lassinantti har varit en av SHL:s allra bästa målvakter under alla sina sex seniorsäsonger med Luleå Hockey och vi är övertygade om att han kommer att kunna vara det under ytterligare 4,5 säsonger i Norrbotten. Det ger oss en stor trygghet i framtida lagbyggen och i jakten på framgångar för Vårat Gäng.

28-åringen har gjort över 250 matcher med Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer