Lias Andersson är tillbaka i HV71 efter en tuff tid i NHL Foto: Bildbyrån/Arkiv

Klart: Lias Andersson på lån till HV71

Uppdaterad
Publicerad

Lias Andersson är tillbaka i HV71.

Han lånas in från NHL-klubben New York Rangers.

– Jag har många bra minnen från min tid i HV71 och ska göra allt jag kan för att klubben ska nå framgång, säger Lias Andersson till HV71:s hemsida.

Lias Andersson lämnade HV71 efter SM-guldet 2016/2017. Han flyttade till Frölunda och spelade 22-matcher för Göteborgsklubben innan han drog vidare till New York Rangers i NHL.

Men nu är han tillbaka i svensk hockey. HV71 lånar in Lias Andersson från New York Rangers.

– Vi är naturligtvis mycket nöjda över att Lias kommer spela i HV71 igen. Han är en otroligt duktig hockeyspelare, en härlig kille och han känner till föreningen väl efter sina år i Jönköping. Vi har haft en bra dialog med New York Rangers under hela processen och får tacka dem för att de gjort denna lösningen möjlig, säger HV71:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida.

Rangers stängde av Andersson

I december stängde Rangers av 21-åringen efter att han hade lämnat klubbens farmarlag Hartford.

– Det har varit en jobbig och en tuff situation. När jag förklarar det kommer folk att förstå, sa Lias Andersson till SVT Sport för några veckor sedan.

Lias Andersson ansluter till HV71 på måndag.

– Jag är tacksam över att det gick att lösa på ett så bra sätt och ser fram emot att dra på mig HV-tröjan igen. Jag har många bra minnen från min tid i HV71 och ska göra allt jag kan för att klubben ska nå framgång, säger Andersson till HV71:s hemsida.

KLIPP: Hör Lias Andersson om tiden i Rangers ”Ohållbar situation” (7 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.