Foto: Bildbyrån

Publiken välkomnas till ishockey-VM

Uppdaterad
Publicerad

Nu välkomnas publiken till ishockey-VM i Riga. Upp till 2660 personer kommer nu att släppas in i den största hallen Arena Riga.

– Vi har alla väntat på det här ögonblicket, säger man från arrangören.

Redan för en vecka sedan kom de första uppgifterna om att publik skulle släppas in på matcherna men först nu har det hela formaliserats från arrangören. Från och med den sista gruppspelsomgången på tisdag kommer de första matcherna att spelas inför publik. Nu spelas matcherna inför pappdockor. Från och med tisdag kan fansen köpa biljetter, så det gäller att hänga på låset till de dyra biljetterna.

Men supportrar från Sverige får inte chansen. Det sätter Lettlands pandemiregler stopp för.

Ishockey-VM

1670 kronor för att se kvartsfinalen

Kvartsfinalerna spelas torsdagen den 3 juni.

– Vi har alla väntat på det här ögonblicket. Vi är mycket nöjda och tacksamma mot den lettiska regeringen, som trots den komplicerade situationen har gett våra passionerade fans möjlighet att se de återstående matcherna, säger Edgars Buncis i organisationskommittén.

I den mindre arenan Olympiahallen kommer 1058 åskådare att släppas in. Åskådarna måste bevisa att de är vaccinerade eller friskförklarade från covid-19.

Åskådarna måste bära munskydd och har personliga platser. Ingen försäljning av mat eller dryck kommer att ske.

Prislistan för slutspelet:

Gruppspel: 1110 kronor

Kvartsfinal: 1670 kronor

Semifinal: 2220 kronor

Bronsmatch: 2840 kronor

Final: 3440 kronor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet