Klassiska Detroit sämre än någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Klassiska Detroit Red Wings var världens bästa lag bara för 10 år sedan och hade de föregående tio åren varit en av NHL:s starkaste klubbar -  nästan alltid anfört av en hel armada svenska stjärnspelare.  Idag efter sjätte raka förlusten känns det avlägset.

Efter förlusten i natt (3-7 mot Montreal) som var den sjätte raka, finns det svart på vitt,  att laget aldrig varit sämre. Under 92 år har laget aldrig inlett en säsong så dåligt.

– Nu får det vara nog. Vi måste visa lite stolhet. Det är dags att komma till jobbet. Vi ger inte oss själva en chans just nu, säger Niklas Kronwall till Detroit Free Press.

I de två senaste matcherna har man inte bara förlorat utan man har dessutom läckt som ett såll bakåt och släppt in massa mål i slutet av matcherna.

– Det är en massa prat om att vi ska göra si och så. Och så faller vi ihop och bara åker runt utan huvuden, säger Kronwall.

Även andre svensken i laget är bedrövad. Och skäms.

– Det här är inte vad vill göra, resa runt och förlora med såna här siffror. Det är generande, säger Gustav Nyquist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.