Oscar Klefbom, till vänster, tillsammans med superstjärnan Connor McDavid. Foto: Bildbyrån

Klefbom om vännens död: ”Det kom som en stor chock”

Uppdaterad
Publicerad

För Oscar Klefbom har våren varit riktigt tung.

Först stängde NHL portarna på grund av coronapandemin, och inte långt efter det kom en ännu värre nyhet – lagkamraten Colby Cave gick bort efter en hjärnblödning.

– Det kom som en stor chock, säger Klefbom till Expressen.

Colby Cave hann med att spela 44 matcher med Edmonton innan han tragiskt gick bort 11 april efter att ha drabbats av en hjärnblödning. Han hann dock med att sätta ett rejält avtryck på Oscar Klefbom.

– Colby är en av de gladaste och mest genuina killar jag spelat med, säger han till Expressen.

Hans plötsliga död har varit jobbigt för den svenska stjärnan, men samtidigt gjort att han tänkt på vad som är viktigt när han suttit hemma i Karlstad och väntat på att hockeyn ska börja igen.

– Jag tänker ofta på vad som hänt. Helt fruktansvärt, skulle jag vilja säga. Vi var alla i laget nära vänner med Colby och hans hustru Emily. Alla älskade honom, han var en superpositiv kille. Det har varit riktigt kämpigt att försöka komma över det här, men det ger lite perspektiv på saker och ting. Hockeyn är bara en liten del av livet.

ARKIV: Calgarys Backlund om en NHL-omstart: ”Klart jag är sugen” (23 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.