John Klingberg blev matchhjälte för Dallas. Foto: Bildbyrån

Klingberg förlängningshjälte för Dallas

Först låg han bakom kvitteringen med bara tolv sekunder kvar av tredje perioden – sedan blev hjälte i förlängningen.

Backstjärnan John Klingberg sköt ett skott som Alexander Radulov styrde in så att Dallas vann med 5–4 över Calgary och utjämnade matchserien till 2–2.

Dallas var bara sekunder från att hamna i ett prekärt läge mot Calgary i åttondelsfinalen i slutspelsbubblan i Edmonton.

Men med tolv sekunder kvar av den tredje perioden kunde Joe Pavelski skicka in 4–4 på returen sedan Calgarymålvakten Cam Talbot först räddat John Klingbergs backskott. Det var Paveskis tredje mål i matchen.

– Det här var antagligen mitt viktigaste mål hittills för laget och en avgörande match för serien. Det var ju också mitt första hattrick i ett slutspel. Jag hade en bra känsla hela matchen, säger Pavelski.

”Skönt att se ett skott gå in”

I förlängningen styrde Alexander Radulov in ett skott från Klingberg från blålinjen och Dallas vann med 5–4.

– Jag har inte sett statistiken än, men jag tror att jag fick till säkert 15 skottförsök i dag så det var skönt att se ett gå in, säger Klingberg.

Den svenske backstjärnan, som först tillskrevs segermålet, noteras för tre assist i matchen.

I Calgary, som ledde med både 3–2 och 4–3, svarade backen Rasmus Andersson för en assist.