Klingberg med tre poäng då McDavids svit bröts

Edmonton Oilers superstjärna Connor McDavid hade gjort poäng i 17 raka matcher i inledningen av NHL-säsongen. Men i nattens match mot Dallas Stars tog det stopp. John Klingberg passade till tre mål i 4-1-segern.

– Han var enastående i natt, säger tränaren Rick Bowness om den svenske backen.

Det var den formstarke finländaren Roope Hintz som inledde målskyttet i numerärt överläge i den första perioden. Då gjorde John Klingberg även sin första assist i matchen.

Den nästa kom fem minuter senare. Klingberg styrde spelet från blå linje och hittade Hintz som passade Jason Robertson.

Fördubblad poängskörd

I den andra perioden gick Dallas upp i en 3-0-ledning och då hade svensken redan nått tre assister. Bara genom de här tre poängen fördubblade Klingberg, som haft en lite motig start, sin poängskörd för säsongen.

Han bidrog också till att Edmonton-stjärnorna McDavid och Leon Draisaitl bara lyckades skjuta fyra skott tillsammans.

– Det är alltid roligt att få en sådan utmaning. Draisaitl gjorde en poäng, men utöver det så höll vi dem rätt så tysta, säger Klingberg.

Sviten bruten

Tyske Draisaitl passade till Edmontons enda mål, men det hjälpte inte mycket då Luke Glendening sedan gjorde 4-1 i tredje perioden.

McDavids mäktiga svit med 17 raka matcher med poäng i inledningen av säsongen är alltså bruten nu. Det blev den tredje längsta sviten av sitt slag i Edmontons historia. En viss Wayne Gretzky har nämligen toppat det två gånger – 1982-1983 gjorde han poäng i 30 raka matcher och säsongen efter höll den sviten i sanslösa 51 matcher.

MER NHL: Connor McDavid med nytt sensationellt solomål (19/11)