Dallas-backen John Klingberg firar ett av de tre mål han spelade fram till i nattens 5-1-seger mot Nashville. Foto: TT

Klingberg med tre poäng i Dallas kross

Dallas körde över Nashville på hemmaplan med 5–1 och kvitterade åttondelsfinalserien. Redan efter 20 spelade minuter stod det 4–0 i en match som Dallasbacken John Klingberg lämnade med tre assist.

– De är så klart favorittippade men vi känner att vi är där och utmanar dem, säger Klingberg till SVT Sport.

En av världens bästa backar John Klingberg spelade fram till rookien Roope Hintz och veteranen Mats Zuccarello i första, och i tredje gav han Hintz öppet mål efter en tjusig framspelning sedan han plockat upp en misslyckad passning från en motståndarspelare.

– Vi ville komma ut starkare än innan och det gjorde vi verkligen, säger John Klingberg han till SVT Sport.

Vad förväntar du dig av åka tillbaka till Nashville nu för match 5?

Att komma till Bridgestone är en av de tuffaste matcherna i ligan. Det gäller att försöka få dem på hälarna igen.

26-åringen med Lerum som moderklubb har med sina fem assist i slutspelet nu fler poäng än han skrapade ihop för tre år sedan när Dallas också spelade i Stanley Cup.

Hyllar Zuccarello

När han sedan fick frågan om Mats Zuccarellos, som nyligen värvades från New York Rangers, betydelse öste han beröm över norrmannen.

– Det som slår mig mest är hur bra han är defensivt. Hur bra han är med klubban och får pucken att gå åt andra hållet, så han tillför mycket, säger Klingberg och fortsätter:

– Offensivt visste vi hur bra han skulle vara och han har verkkligen fått kedjorna att stämma. Han har verkligen kommit in bra i laget och är redan en ledare.

Kvitterat även i Boston

Boston har kvitterat matchserien mot Toronto i åttondelsfinalen i NHL-ishockeyn.

Men Toronto bjöd upp till kamp i tredje, innan Joakim Nordström tog död på stämningen med sitt 6–4-mål, som också blev slutresultat.

När Zdeno Chara satte 5–2-målet fem minuter in i tredje perioden för Boston såg det ut som att Massachusettslaget skulle kunna andas ut.

Men Toronto ville annat, och Auston Matthews satte 5–3, innan Travis Dermott med en ytterligare reducering såg till att Boston fick slita för segern de sista sex och en halv minuterna.

Nordström satte spiken

Det var några svettiga lägen i princip till slutsignalen gick, men två sekunder innan såg Joakim Nordström till att säkra Bostonsegern med ett mål i öppen kasse, svenskens första under slutspelet.

Boston har därmed kvitterat till 2–2, i matchserien som går i bäst av sju matcher, när det i nästa match är dags för Boston att spela på hemmaplan.