Luleå vann skotten med 44-21.

Men SDE vann matchen efter straffar.

Julie Zwarthoed avgjorde och Sabina Eriksson stängde igen i kassen.

Luleå är fortsatt serieledare i SDHL.

Men under söndagen åkte norrbottningarna på ett gupp i grundserielunken när man gästade SDE i Enebybergs ishall. Luleå vann förvisso skotten överlägset med 44-21, men matchen stod 2-2 efter 60 spelade minuter.

Det var gästerna som var i ledningen två gånger om under ordinarie tid. Vivi Vainikka gjorde den första tredjedelens enda mål och under mittakten satte den finländska stjärnan, Petra Nieminen sitt nionde mål för säsongen fram till 2-1.

Sent kvitteringsmål

Men i den tredje perioden skulle en sen kvittering komma. SDE plockade målvakten och med 18.37 på klockan, klev michelle Löwenhielm fram och pricksköt in kvitteringspucken.

Matchen till en mållös förlängning som följdes upp av ett straffavgörande. Sabina Eriksson i SDE-målet var stabil och gav sin lagkamrat Julie Zwarthoed chansen att avgöra. Nederländskan gjorde inget misstag utan hittade en lucka bakom Frida Axell fram till en extrapoäng för SDE.