Ilya Kovalchuk i KHL-laget SKA Sankt Petersburgs matchtröja – men frågan är hur länge till ”Kovy” är kvar i KHL. Nordamerika och NHL lockar. Foto: Bildbyrån

Kovalchuk vill tillbaka till NHL

Uppdaterad
Publicerad

Den ryske OS-guldmedaljören Ilja Kovalchuk vann 2015 Gagarin Cup i KHL. Men den före detta NHL-spelaren fick aldrig chansen att bärga hem Stanley Cup, hockeyvärldens största titel – nu vill han på nytt återvända till den nordamerikanska ishockeycirkusen.

Den ryske stjärnan Ilja Kovalchuk siktar på att återvända till världens bästa ishockeyliga. Ryssen som lämnade NHL och New Jersey Devils efter säsongen 2012-13 vill återvända till Nordamerika för att spela ett par år till.

Stanly Cup i sikte

34-åringen som just nu spelar för SKA Sankt Petersburg i KHL hymlar inte med varför han vill tillbaka till NHL. Det är åtminstone viktigt för honom att än en gång försöka vinna ishockeyns mest åtråvärda trofé.

– Om jag inte gör ett försök, kommer jag inte kunna förlåta mig själv när jag blir äldre, säger han till Match TV.

Rykten har florerat kring Kovalchuk den senaste tiden. Ett lag som återkommande nämnts som slutdestination för ryssen är New York Rangers. Men ingen av parterna har kommenterat dessa rykten.

Den ryska stjärnans poängbästa säsong var 2005-2006 då han producerade 98 poäng, 52 mål och 46 assists, för sin dåvarande klubb Atlanta Thrashers.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.