Stefan ”Lillis” Lundh tar över efter Johan Lindbom som sparkas. Foto: Bildbyrån

Krislaget HV71 sparkar tränaren – han tar över

Uppdaterad
Publicerad

HV71 sladdar i SHL-tabellen och åkte igår på femte raka förlusten.

Nu agerar klubben.

Stephan Lundh tar över huvudansvaret vilket innebär att Johan Lindbom sparkas från sitt uppdrag som huvudtränare i HV71.

HV71 ligger på kvalplats i SHL efter 20 spelade omgångar.

I går åkte laget på femte raka förlusten på bortaplan mot Malmö Redhawks. Skåningarna vann med 2-1 efter straffläggning.

I dag kom klubben med beskedet att huvudtränaren Johan Lindbom sparkas. Det meddelar klubben på sin hemsida.

– Vi har inte fått ut det som vi förväntar oss av laget och i det läget vi befinner oss i är en förändring nödvändig. Johan har lagt ner sin själ i HV71 och är oerhört omtyckt av alla i föreningen, men just nu handlar det om att bryta ett mönster för att få in ny energi och nya ögon, meddelar sportchefen Johan Hult under kvällen.

Ledde klubben tilll SM-guld

Assisterande tränaren Stefan ”Lillis” Lundh tar över huvudansvaret och Jonas Holmström flyttas upp från J20-laget för att bli assisterande.

– ”Lillis” är en av de mest rutinerade tränare vi har i SHL och har varit med i liknande situationer förr. Hans erfarenhet och förmåga att jobba med gruppen blir viktig i det läget vi är i.

Johan Lindbom tog över som tränare för HV71 i samband med att tidigare tränaren Andreas Johansson fick sparken strax innan säsongen 2015-2016 startade.

I april 2017 var Lindbom med om att leda klubben till det senaste SM-guldet.

Jönköpingslaget ligger elva i tabellen, två poäng från negativ kvalplats och sju poäng upp till Brynäs som i dagsläget innehar sista slutspelsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.