En av stenarna träffade framrutan så att glassplitter flög in i bussen. Foto: Robin Wallin

Kristianstads spelarbuss attackerades med stenar

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstads spelarbuss attackerades med stenar efter en bortamatch mot Timrå.

– Det small till riktigt rejält, först trodde jag att vi kört på ett djur eller något, säger Kristianstads målvakt Robin Wallin.

Matchen slutade 3–2 till bortalaget i mötet i ishockeyallsvenskan, men bara några hundra meter från hallen attackerades Kristianstads spelarbuss med stenar.

– Någon har slängt stenar på bussen från en bro. Han som ringer tror att det är kopplat till matchen, säger Mathias Borin vid polisen.

”Small rejält”

Kristianstads målvakt Robin Wallin säger att han aldrig har utsatts för något liknande:

– Det small till riktigt rejält, först trodde jag att vi kört på ett djur eller något, säger han.

Glassplitter in i bussen

En av stenarna träffade framrutan så att glassplitter flög in i bussen, en annan träffade bakre dörren. Ingen kom till skada vid händelsen, och Kristianstad fick i stället åka söderut i en ersättningsbuss som Timrå hjälpte till att ordna fram.

– Från början var alla chockade och undrade vad fan det var som hände. Men vi är ett gött gäng och alla mår bra. Men det är surt att man tappar två-tre timmars sömn på natten, eftersom vi har match snart igen.

Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.