Se kritiserade Växjö-målet. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Kritik efter Växjös avgörande mot Leksand: ”Solklar kontakt”

Ett formstarkt Växjö vann toppmötet mot Leksand med 3–2.

Men Växjös tredje mål rörde upp känslor hos Leksands spelare som tyckte att målvakten Mantas Armalis stördes.

– Det var en solklar kontakt, sade Leksands Olle Alsing i C More.

Leksand, som inför den här matchen hade vunnit sju av åtta hemmamatcher, började bäst och dominerade klart den första perioden. En fullsatt hemmaarena jublade rejält när Kalle Östman gjorde 1–0 för Leksand efter 14.53.

I andra perioden kom Växjö tillbaka och gick från underläge till ledning med 3–1.

Hardy Häman Aktell kvitterade efter 5.41 och under periodens sista 85 sekunder gjorde Växjö två mål.

Omdiskuterat mål

Lukas Bengtsson bombade in 2–1 i powerplay och 33 sekunder senare kom det omdiskuterade 3–1 målet som signerades Kalle Kossila.

Ett mål som Leksand ville ha bortdömt eftersom de ansåg att målvakten Mantas Armalis, i ett förstaskede, blev störd av Martin Lundberg. Något som domarna släppte och gjorde det möjligt för Kossila att göra mål i nästa situation.

Leksandsbacken Olle Alsing var besviken i C More:

– Det är en solklar kontakt i målgården. Han skulle blåsa av direkt i så fall och ta en interference. Jag antar att det blir svårt för honom att döma bort det i efterhand. Det skulle ha kommit en signal tidigare.

Bengtsson om situationen

Växjös Lukas Bengtsson var delvis inne på samma linje:

– I förstaläget är ”Marre” (Martin Lundberg) i målområdet. Men eftersom domarna inte blåste där... ”Marre” går ut sedan och stör inte Mantas i andraläget. Det är vad jag ser. Ska de blåsa ska de göra det i förstaläget, säger han.

I tredje perioden blev det dramatik när Oskar Lang reducerade efter 10.10 och Leksand gick hårt för en kvittering, men misslyckades.