Kritik mot SDHL efter otäcka bilderna: ”Ska inte vara skillnad”

Uppdaterad
Publicerad

Luleås 19-åriga center Wilma Hjelm fick lämna isen med en befarad hjärnskakning då hennes lag besegrade Leksand idag. Nu riktas det kritik mot att det dröjde cirka 20 minuter innan ambulansen var på plats i arenan.

– Om situationen var allvarligare så hade det kunnat sluta illa, säger Luleås landslagsback Anna Kjellbin till Aftonbladet.

I herrligan SHL finns alltid en ambulans vid arenan då det spelas match. Det är inte fallet i SDHL. Det tycker Wilma Hjelms lagkamrat Anna Kjellbin är fel.

– Jag fattar att förutsättningarna skiljer mycket, men när det kommer till den medicinska biten så ska det inte vara någon skillnad, kan jag tycka. I slutändan handlar det om våra liv. Det är bra att frågan lyfts, säger hon.

SDHL:s sportchef Gizela Ahlgren-Bloom är medveten om problematiken.

– Vi får inte glömma att vi är en ung liga och försöker ta steg framåt hela tiden. Vi jobbar med sådana här saker. Sedan är det en ekonomisk aspekt också, säger hon.

Matchen bröts efter att Hjelm fallit till isen. Hon fördes sedan till sjukhus, men är nu hemma.

”Förmodligen hjärnskakning. De har undersökt nacke och rygg, men det var ok”, skriver lagledare Klas Gustafsson i ett sms till SVT Sport.

SDHL

Luleå HF logo

Luleå HF

4 - 1

Leksands IF logo

Leksands IF

0-0, 2-1, 2-0
Isstadion LF Arena, Piteå
Publik: 153

Period 2

  • 1-0MålHiirikoski (Tulus/Nieminen) PP1
    07:41
  • 2-0MålNordin (Tulus/Pirttijärvi)
    08:46
  • 14:02
    2-1MålTardif (Johansson/Vanišová) PP1

Period 3

  • 3-1MålForsgren (Persson/Vainikka) PP1
    04:19
  • 4-1MålSjölund (Vainikka) SH1
    13:45

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.