Andreasson matchhjälte när Luleå säkrade semifinalplats

Pontus Andreasson blev matchhjälte när Luleå säkrade en semifinalplats efter ett förlängningsdrama i Coop Norrbotten arena.

I den femte perioden av rysarmatchen mot Örebro satte han 3-2 till hemmalaget i powerplay.

– Herregud... Det känns som det mesta gått in, säger Pontus Andreasson till C More.

Luleå ledde med 3-1 i matcher inför kvällens femte kvartsfinal. Inför hemmapubliken fick de vinna och gå till SHL-semi.

Trots att Luleå ledde stora delar av matchen tog det över 89 minuter innan saken var klar. Pontus Andreasson får pucken till höger och sätter iväg ett handledsskott rakt mellan benen på Jhonas Enroth.

– Herregud... Det känns som det mesta gått in, och jag har haft bra flyt. Otroligt kul. I slutet var jag allt lite seg, riktigt skönt att få lite vila nu. Vi krigar på bra, kanske borde avgjort under tre perioder. Vi förde spelet och malde ner dem, och hade en hel del bra lägen”, säger matchhjälten Andreasson.

Tog ledningen i matchen

Efter att den första perioden blev mållös tog hemmalaget ledningen i mitten av den andra perioden genom Oscar Engsund.

Minuter senare kvitterade Örebro genom Christopher Mastomäki. Bortalagets glädje blev kort för minuten senare gjorde Sami Lepistö 2-1 till Luleå.

Det skulle sedan dröja till slutet av tredje perioden innan Örebro lyckades kvittera till 2-2 genom Rodrigo Abols.

Örebro utslagna

Trots sina kvitteringar räckte inte Örebro hela vägen och de är nu utslagna ur slutspelet.

–  En bra match av oss, jättebra i båda suddenperioderna. Vi har tillräckligt många lägen för att vinna matchen, men ett powerplay avgjorde. Det är en spelare som haft ett flow i den här serien, och det är kanske det som varit skillnaden. Alla matcher i serien har varit jämna, säger Örebros tränare Niklas Andersson direkt efter uttåget till C More.

KLIPP: Succémannens drömmål bakom Luleås seger