Carl Hagelin hade ingen aning om Henrik Lundqvists hjärtsjukdom. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lagkamraten Carl Hagelin om Henrik Lundqvists sjukdom: Visste inget

Uppdaterad
Publicerad

Torsdagens besked att Henrik Lundqvist står över säsongen på grund av ett allvarligt hjärtfel kom överraskande för hans blivande lagkamrater i Washington Capitals.

– Vi visste inget om det här, det kom som en chock, säger Carl Hagelin till Sportbladet.

Inför säsongen 2005-2006 flyttade Frölundas stjärnmålvakt Henrik Lundqvist till USA och New York Rangers.

Efter 15 säsonger köptes han i höstas ut från resterande kontraktstid och istället flyttade 38-åringen en bit söderut för att spela den här säsongen med Washington.

Oväntat för Hagelin

Så blev det alltså inte.

Torsdagens besked att han inte kan spela kom oväntat för den nya lagkamraten i Capitals, Carl Hagelin.

–Det känns ruggigt tungt. Han var så otroligt laddad inför det här äventyret. Framförallt tänker man ju på honom och familjen och hoppas allt blir bra snabbt, säger Hagelin till Sportbladet.

Carl Hagelin berättar vidare för Sportbladet att Lundqvist väntades till Washington för att träna. Nu blir det inte så och både Hagelin och Niklas Bäckström, också i Washington, poängterar att det viktigaste är att han blir frisk snart.

Rangers stöttar

På New York Rangers sociala medier har klubben reagerat på Lundqvist sjukdom. ”Vi är fullkomligt övertygade om att Henrik Lundqvist kommer att möta den här utmaningen med samma beslutsamhet som gjorde honom till en av de största målvakterna inom ishockeyn”, skriver klubben och avslutar: ”Han kommar för alltid att tillhöra New York Rangers-familjen”.

Lundqvist om sjukdomen: ”Tufft och känslosamt”:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.