Frölundas Max Friberg råkade ut för en otäck skada och blödde ymnigt. Foto: Bildbyrån

Max Friberg opererad: ”Han är kvar på sjukhus”

Uppdaterad
Publicerad

Med sekunder kvar av den första perioden i Frölundas hemmaseger mot Malmö råkade Frölundas Max Friberg ut för en blodig skärskada i sarghörnet. Han fördes sedan till sjukhus och har nu opererats.

– Han är kvar på sjukhus men det ser ut som att han kan komma hem ganska snart, säger Frölundas läkare Kurt Andersson till SVT Sport.

Friberg föll i en situation i ena sarghörnet och fick en skärskada på benet. Det blödde mycket och han fick ledas av isen innan han togs till sjukhus.

Under fredagsmorgonen berättar Frölundas läkare Kurt Andersson för SVT Sport att skadan sitter i låret.

– Det var en skridsko som gick in i lårmuskeln. Det var lite blodkärl som gick sönder och lite vävnad som gick sönder när den skars av, säger Andersson.

”Såg bättre ut än väntat”

Han berättar att man fick stopp på blödningen i Scandinavium och att Friberg därefter fördes till sjukhus och att läget varit stabilt sedan dess.

– Han mår bra. Han är opererad för den skada han fick och det såg bättre ut än väntat. Han är kvar på sjukhus men det ser ut som att han kan komma hem ganska snart.

Hur omfattande var operationen?

– Jag har inte de detaljerna just nu så jag kan inte svara på det.

Kurt Andersson säger att det i nuläget inte finns någon prognos för när Friberg kan vara tillbaka på isen.

Fribergs egna ord

Vid lunchtid på fredagen uttalade sig Friberg själv och tackade bland annat motståndarna för hjälpen.

”Tack till alla ni som har hört av er under det senaste dygnet. Det är oerhört uppskattat! Tack även till all medicinsk personal i Scandinavium och på Sahlgrenska, för att inte tala om mina med OCH motspelare. Oliver och Markus Lauridsen, för evigt tacksam för erat agerande”, skriver han på Twitter.

Det var otäcka scener när skadan skedde och Friberg blödandes fördes ut från isen, men enligt läkaren har laget hanterat händelsen bra.

– Laget är trygga med den medicinska organisationen som finns och ledarteamet med Roger (Rönnberg) i spetsen såg till att snabbt fokusera om från skadan till spelet. Sedan hade vi ett snack efter matchen, säger Kurt Andersson.

Max Friberg var uttagen i Tre Kronors trupp till Karjala-turneringen i nästa vecka men han kommer att ersättas av Rögles Leon Bristedt.

KLIPP: Här leds Max Friberg av isen

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

1 - 0

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

0-0, 0-0, 1-0
Scandinavium, Göteborg
Publik: 12044

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.