Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Landeskog om kemin i kedjan: ”Vi spelar på lite olika sätt men har samma mål” Foto: SVT

Landeskog: ”Jag tror på det här”

Uppdaterad
Publicerad

Gabriel Landeskog är den stora offensiva stjärnan i Tre Kronor. Tillsammans med Elias Pettersson och Elias Lindholm är han den som ska göra det framåt.
– Jag tror på det här, säger han till SVT Sport

Gabriel Landeskog stod för sin poängmässigt bästa säsong med 75 poäng på 73 matcher. Hemligheten bakom siffrorna är kemin med kedjekamraterna Mikko Rantanen och Nathan MacKinnon. En kemi som han tror och hoppas finns även i Tre Kronor, där han levererade direkt med kedjekamraterna Elias Pettersson och Elias Lindholm.

Coloradoforwarden gjorde mål i sitt första byte, 40 sekunder in i matchen och stod för tre poäng totalt i 9-1-segern mot Österrike.

– Ofta i kedjor som funkar så har man olika spelstilar som funkar bra ihop och man kompletterar varandra. Jag tror det är lite samma sak här med Elias och Elias. Att vi spelar på olika sätt, men att vi har samma mål och kemi, säger han till SVT Sport.

– Jag tror på det här.

Se hela intervjun i Sportnytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer