Gabriel Landeskog blir Colorado trogen – i minst åtta år till. Foto: Bildbyrån

Landeskog skriver drömkontrakt med Colorado

Uppdaterad
Publicerad

Han satt på utgående kontrakt och ryktades länge vara på väg bort.

Men nu är Gabriel Landeskog och Colorado överens om ett drömkontrakt. Ett kontrakt över åtta säsonger som ger svensken närmare en halv miljard svenska kronor.

Turerna har varit många runt Gabriel Landeskog.

Den i dag 28-åriga svensken som representerat Colorado i tio säsonger och nära 700 matcher, satt på ett utgående kontrakt efter säsongen 20/21.

Dessutom valde klubben inte att skydda sin kapten i expansionsdraften, vilket gjorde att det nytillkomna laget Seattle Kraken kunde valt Landeskog som en pusselbit i sitt lagbygge.

Men det gjorde man inte utan i stället från Colorado tog Seattle en annan forward i Joonas Donskoi.

Skriver långt kontrakt

Vi har därefter fått vänta ytterligare på att få veta nånting kring Landeskog framtid. Men nu är det alltså klart att han stannar i Colorado.

Det var tidigt under onsdagsmorgonen svensk tid som klubben meddelade att man kommit överens med svensken om ett långtidskontrakt över hela åtta säsonger.

Ett kontrakt som för Landeskog är värt i snitt 7 miljoner dollar per säsong, vilket totalt ger svensken närmare en halv miljard svenska kronor. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2028/2029.

MER NHL: Tampa vinner andra raka Stanley Cup (8 juli 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.