Gabriel Landeskog ligger på 17:e plats i NHL:s poängliga. Foto: Bildbyrån

Landeskog gjorde säsongens 25:e mål

Uppdaterad
Publicerad

Gabriel Landeskog gjorde sitt 25:e mål för säsongen när hans Colorado krossade New York Rangers med 6-1. Han är därmed halvvägs till 50 mål med halva säsongen plus en match spelad.

Efter sex raka förluster lyckades Colorado äntligen vinna igen under natten till lördag, svensk tid. Och precis som alltid var det förstakedjan med Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon och Gabriel Landeskog som visade vägen i 6-1-segern hemma mot New York Rangers.

Trion stod på åtta poäng tillsammans där svenske Landeskog gjorde ett mål och en assist. Landeskogs mål, som betydde 3-0 i den andra perioden, innebär att han nu står på 25 gjorda mål den här säsongen.

Loob ende svensk med 50 mål

Han är därmed halvvägs till 50, med halva säsongen plus en match spelad. Håkan Loob är den ende svensken att nå 50 mål under grundserien i NHL – en bedrift han lyckades med säsongen 1987/88. Totalt har Landeskog gjort 47 poäng, vilket ger honom en 17:e plats i poängligan.

Landeskogs främsta målnotering i NHL är 26 mål från säsongen 2013/2014.

Störst jubel i Denver fick Ryan Graves, som fastställde slutresultatet 6–1 med sitt allra första NHL-mål. Henrik Lundqvist stod inte i mål för Rangers.

NHL

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

6 - 1

New York Rangers logo

New York Rangers

2-0, 1-0, 3-1
Pepsi Center, Denver, CO
Publik: 17287

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.