Landeskog landade i dag – spelar mot Österrike i eftermiddag

Uppdaterad
Publicerad

Det senaste tillskottet till Tre Kronor, Gabriel Landeskog, landade i Wien i morse och kommer att spela mot Österrike i Bratslava i eftermiddag. Där är det nedsläpp 16.15.

Landeskogs Colorado blev utslaget ur Stanley Cup-kvartsfinalen mot San Jose i den sjunde matchen den 8 maj (tidigt på morgonen den 9 svensk tid).

– Han kommer att tillföra ledaregenskaper, på isen tillför han en tyngd och vågar gå in framför mål. Han är spelskicklig, spelar med de bästa i världen, och jag tror att han kommer att öppna upp ytor för Elias Pettersson, som jag hoppas att han får spela med. Det vore en perfekt lösning, säger SVT:s expert Jonas Andersson.

Ishockey-VM

Blir Landeskogs fjärde VM

Det blir Landeskogs fjärde VM efter turneringarna 2012, 2013 och 2017. Den gångna säsongen innebar personliga rekord för Coloradokaptenen Landeskog. Han gjorde 34 mål och stod för 41 assists, vilket gav 75 poäng.

Totalt 21 NHL-spelare, vilket är rekord, har förstärkt det Tre Kronor som jagar ett historiskt tredje raka VM-guld.

Försäkringskostnaden för de 21 spelarna kommer att landa på runt en miljon kronor för det svenska förbundet. Det internationella ishockeyförbundet, IIHF, står för den största summan vad det gäller försäkringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet