Gabriel Landeskog satte avgörande 3-2 i förlängningen mot Anaheim. Foto: Viaplay/TT

Landeskog matchhjälte i övertidssegern

Colorado besegrade Anaheim på övertid. Det avgörande målet gjordes av svenska kaptenen Gabriel Landeskog.

Det var en jämn match där Colorado tog ledningen efter knappt tre minuter i powerplay efter att Anaheims svenska back Hampus Lindholm åkt ut för hooking. Lindholm fick dock revanschera sig i andra periodens första minut när han skickade in kvitteringen till 1-1.

Vid likaläge, 2-2, i mitten av den sista perioden fick Colorado en gyllene chans att ta ledningen då man fick en straff. Men Anaheims John Gibson räddade Nathan MacKinnons skott.

Suverän räddning

Istället var det Gabriel Landeskog som fixade segern. Cale Makar var först oerhört nära att avgöra men John Gibson stod för en otrolig räddning och styrde iväg pucken i sista sekund. Då kunde Landeskog få tag på pucken åka runt mål och lägga in 3-2 via köksvägen.

– Gibson gjorde en fantastiskt räddning. Men jag lyckades se att han var lite utanför och jag kunde lägga in den, säger Landeskog till AltitudeTV.

Målet var säsongens tredje för Landeskog som även assisterade till Colorados 2-1-mål i natt.

ARKIV: Karlsson om att spela utan publik (13/1)