Landeskog jublar efter kvitteringen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Omedveten Landeskog räddade Colorado

Gabriel Landeskogs Colorado fortsätter att rada upp segrar.

Svensken bidrog med att, till synes omedveten, styra in 3–3.

Kedjekompisen Miko Rantanen avgjorde sedan med med 1,3 sekunder kvar av förlängningen.

– Ja, det går ju bra för vår kedja, säger svensken till Aftonbladet.

Kedjan med Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen har minst sagt gjort avtryck på NHL i inledningen av säsongen.

Det var ingen skillnad i nattens möte med Anaheim. Efter nattens match ligger Ranttanen etta i poängligan med 32 poäng, tvåa ligger MacKinnon och Landeskog ligger delat i topp i plus/minus-ligan med +13 poäng.

Omedveten målskytt

Hemmalaget Anaheim hade ledningen vid 3–1 i den andra perioden, men efter mål av först MacKinnon och sedan Landeskog i tredje perioden kunde Avalanche ta matchen till förlängning.

Svenskens mål kom efter elva minuter när MacKinnon sköt ett skott från nära håll som tycktes snudda en omedveten Landeskogs rygg och gå in.

Matchen gick till förlängning, där skulle det dröja ända till 1,3 sekunder innan straffavgörande då finske Rantanen även han fick komma med i målprotokollet.

Avgjorde i slutsekunden

Finländaren slog till med ett snyggt slagskott från mitten av slottet in i målvaktens bortre hörn. Assisterande? Just det, Mikko Rantanen och Gabriel Landeskog, så klart.

– Ja, det går ju bra för vår kedja, men det är för oss som för alla andra formationer. Det börjar med hårt jobb. Vi sliter och det ger resultat, säger svensken till Aftonbladet.

Även Anaheims Pontus Åberg fick med sig en assist, hans andra för säsongen.

I Edmonton gjorde Las Vegas center William Karlsson säsongens femte mål, när han kvitterade till 1–1 i matchen. Innan matchen, som slutade 6–3 till Vegas, var över hann han med en assist också, i förarbetet till Jonathan Marchessaults andra mål för kvällen.