Gabriel Landskog jublar mot Vancouver. Foto: TT

Landeskog målskytt mot Vancouver igen

Uppdaterad
Publicerad

Colorados Gabriel Landeskog trivs mot Vancouver.

När lagen möttes för andra gången på en vecka blev svensken målskytt på nytt.

Efter en trevande inledning på säsongen har topptippade Colorado fått upp farten. I nattens möte med Vancouver tog laget tredje raka segern, mycket tack vare Gabriel Landeskog.

Först var svensken med och spelade fram Nazem Kadri till 2-2-kvitteringen i början av tredje perioden. Kort efter gav Cale Makar Colorado ledningen innan Landeskog kunde avgöra i tom kasse i slutsekunderna. Målet var Landeskogs sjätte den här säsongen.

Femte raka förlusten

Tre av Colorados fyra mål gjordes i powerplay. Vancouvers tränare Travis Green var kritisk efter matchen.

– Det är frustrerande att förlora, särskilt med en sån insats. I spel fem mot fem var det en av våra bättre matcher i höst. Självklart var det boxplayspelet som svek oss, säger Green.

Vancouver och svenskarna Elias Pettersson, Nils Höglander och Oliver Ekman-Larsson är i och med förlusten inne i en rejäl svacka. Det här var femte raka nederlaget vilket innebär att man ligger tredje sist i den västra konferensen.

KLIPP: Nylanders skridsko banade väg för Toronto (11 november)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.