Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige förlorade mot Finland i Euro Hockey Challenge. Foto: TT

Sverige förlorade mot Finland efter slarv

Uppdaterad
Publicerad

Sverige hade ledningen mot Finland i Euro Hockey Challenge men efter dubbelt slarv lyckades Finland vända till 2-1-seger.

Sverige tog ut målvakten och tryckte på mot slutet men den finska målvakten Jussi Olkinuora stod pall.

– Vi fick betala för våra misstag, säger förbundskapten Sam Hallam till SVT Sport.

Inför kommande VM träningsspelade Sverige i kväll mot den blivande hemmanationen Finland.

Matchen i Umeå blev inte någon jublande historia. Sverige hade ledningen efter den första perioden efter bra spel men sedan började slarvet.

Vid första målet slängde Olle Alsing bort pucken bakom ryggen och in framför eget mål, där fanns Petteri Lindbohom och hans felträff landade hos Markus Granlund som tryckte in pucken i öppen kasse.

– Vi försöker pumpa på med budskapet att mitten ofta är ledig, vi ser också att vi hittar mitten bra flera gånger. Det är en balansgång när man gör det och inte gör det men budskapet från coachernas sida är att försöka hitta det, säger Sam Hallam.

Vid andra målet släppte Marcus Högberg en enkel retur och Ahti Oksanen kunde lirka in pucken från ett läge bakom förlängda blå.

– Du får verkligen betala för dina misstag. Det såg vi i dag, där vi hade två ”turnovers” i egen zon och då blir det mål direkt.

Landskamp

Sverige logo

Sverige

1 - 2

Finland logo

Finland

1-0, 0-2, 0-0
Umeå
Publik: 4833

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.