Lasch visade vägen till Frölundaseger

Uppdaterad
Publicerad

Storstryk mot Luleå senast. Men Frölunda fick revansch direkt.

Efter bland annat två mål och en assist från Ryan Lasch blev det en tydlig seger, 4–1 mot HV71.

Ryan Lasch gjorde strax över en poäng per match i snitt förra säsongen – totalt 55 poäng på 49 matcher – och slutade bara en poäng bakom dåvarande Växjöforwarden Elias Pettersson i poängligan.

Men hittills den här hösten har den 31-årige amerikanen fått vänta på den sedvanliga utdelningen och stod på bara fyra poäng efter de första nio matcherna.

Kanske kom vändpunkten mot HV71, med tre poäng i samma match.

Först ett mål i numerärt överläge, där Lasch tunnlade både en av HV-backarna och målvakten Jonas Gunnarsson. Sedan en fullträff till, som innebar att Frölunda hade vänt underläge till en 3–1-ledning, och så dessutom en framspelning till Joel Lundqvists 4–1-mål i slutperioden.

Ljungh inledde

Frölunda var på revanschjakt efter en svidande hemmaförlust mot Luleå i torsdags (1–5). Men det var HV71 som fick första målet, när Markus Ljungh fick öppet mål drygt halvvägs in i den första perioden.

Det var Ljunghs andra mål för säsongen, efter ett mål i tom målbur mot Växjö senast.

– Skönt så klart. Jag har väntat lite länge på det, men förhoppningsvis så lossnar det lite nu, sade han till C More.

Äntligen för Gunnarsson

Å andra sidan hade en av Frölundaspelarna väntat betydligt längre än så. Efter Laschs kvittering till 1–1 kom nästa mål från 21-årige backen Kristoffer Gunnarsson, som trots drygt 90 matcher i SHL aldrig ens hade gjort poäng tidigare.

Gunnarsson passade på när Frölunda kontrade precis efter ett numerärt underläge, väntade ut HV-målvakten och gjorde 2–1.

– Det kändes som att det var på tiden, så kul att sätta den, sade han till C More.

– Det var inte så mycket tänk egentligen, efter egen blå svartnade det och så gick jag in och sköt bara. Det var inget mer än det.

SHL

Frölunda HC logo

Frölunda HC

4 - 1

HV71 logo

HV71

1-1, 2-0, 1-0
Scandinavium, Göteborg
Publik: 11079

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.