Lassinanti ska föra Luleå till SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Luleås målvakt Joel Lassinanti gör sin bästa säsong i karriären och närmar sig en final och ett eventuellt SM-guld.

– Jag försöker inte tänka så mycket på det, men det ligger ju där och hägrar och det vore en dröm att vinna, säger Joel Lassinanti till SVT Sport.

Joel Lassinanti var tre år 1996, när Luleå tog sitt första och hittills enda SM-guld. Då stod en hetlevrad finsk målvakt vid namn Jarmo Myllys. Tack vare honom började Joel spela ishockey och nu vill han själv försöka vara med och föra sitt Luleå till en ny SM-titel.

– Jag tror jag är lugnare än han och stilen har utvecklats sedan dess. Det är väl positionsspelet som vi har gemensamt, säger en leende Joel.

Bäst i serien

Han har varit SHL:s bästa målvakt i grundserien och inför semifinalserien hade han även bäst räddningprocent.

– Jag har kommit tillbaka till det enkla egentligen, försöker jobba väldigt noga i grundspelet och inte försöka överarbeta situationerna.

Semi mot Fröunda

I första semifinalen i bäst av sju förlorade Luleå mot Frölunda.

– Vi förväntar oss en väldigt tuff och tät matchserie, men vi har tagit oss hit på grund av ett väldigt hårt jobb och det ska vi försöka stäppa upp ännu mera nu, säger Joel Lassinanti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.